Velg format

På lager
kr 429

Å lære i fellesskap

- Muligheter og spenninger i partnerskap mellom barnehager, skoler og høgskole.
I denne boken belyser forfatterne ulike muligheter og spenninger som kan oppstå i utviklingsprosjekter i barnehage og skole. Dette inkluderer tema som motstand, tidspress, motstridende forventninger, veiledning, samtaler, didaktiske tilnærmingsmåter til enkeltfag og refleksjon i individuelle og kollektive læringsprosesser.

Gjennom en blanding av forskning og stemmer fra praksisfeltet er intensjonen å gi en dypere forståelse av ulike former for samarbeid som har til hensikt å forbedre pedagogisk praksis.

Den innledende teksten rammer inn barnehage- og skoleutvikling gjennom partnerskap på tvers av institusjoner og peker på de skolepolitiske trendene og føringene som ligger til grunn for denne typen samarbeid. De ulike kapitlene belyser partnerskapet fra ulike perspektiver hos aktører fra barnehage, grunnskole, videregående og UH-sektor. Boken består av vitenskapelige kapitler, men også mer personlige tekster som reflekterer hvordan de ulike aktørene opplever samarbeidet, og hva de tenker om lærings- og utviklingspotensialet i det.

Boken henvender seg til studenter og ansatte i utdanningssektoren.

Informasjon om boka

  • Sider: 224
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215066769
  • Utgivelsesdato: 08.11.2024
  • Bokgruppe: 215

Hilde Sofie Fjeld

er førstelektor i pedagogikk ved Høgskolen i Østfold. Hennes forskningsinteresser er blant annet utdanningsledelse, profesjonsutvikling, mangfold og inkludering.
Mer informasjon om forfatteren

Sigrun Staal

er førstelektor i pedagogikk og underviser på grunnskolelærerutdanningen ved Høgskolen i Østfold. Hun er prosjektleder for Dekomp og prosjektet Kunnskapsmegling i likeverdige partner- og profesjonsfellesskap. Hennes forskningsinteresser er blant annet kunnskapsutvikling i partnerskap.
Mer informasjon om forfatteren

Magnar Ødegård

er førsteamanuensis ved Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo. Hans forskningsinteresser er fenomenologi, uro i skolen, spesialpedagogikk, sosiale og emosjonelle vans - ker, ferdighetsutvikling, inkludering, rådgivning og skoleutvikling.
Mer informasjon om forfatteren