Velg format

På lager
kr 299

hva er DIPLOMATI

Der hvor grupper står mot hverandre, oppstår det behov for samordning og konfliktløsning. På statsnivå har det de siste fem hundre årene blitt utviklet bestemte praksiser som skal ta seg av dette. Felles er at disse enten utføres eller understøttes av diplomater - mennesker som er spesialister på å tilrettelegge og føre samtaler slik at bruken av tvangsmakt mellom stater kan begrenses til et minimum.

Hva er det som skjer i diplomatiet, hva driver de med og hvor viktig er det de driver med? Hvor viktig er det at ikke vanlige folk skal få rede på hva dette maskineriet produserer? På hvilke måter er hemmelighetskremmeriet eventuelt problematisk? Diplomatiet reiser mange spørsmål, er litt eksotisk og kan virke litt frimureraktig. Forfatterne sporer diplomatiets historie fram til i dag, introduserer de viktigste diplomatiske praksisene og diskuterer diplomatenes dilemma mellom å fremføre statens politikk på den ene siden og å komme fram til en avtale på den andre.

Diplomati er et tema med både konstant aktualitet og spennende historisk inngang, er litt eksotisk og kanskje også viktigere enn vi tror. Denne boka gir en lettfattelig introduksjon.

Informasjon om boka

  • Sider: 150
  • Språk: Bokmål
  • ISBN: 9788215018744
  • Utgivelsesdato: 26.10.2011
  • Bokgruppe: 224

Iver B. Neumann

Iver Neumann er Montague Burton-professor i internasjonale relasjoner ved London School of Economics, og seniorforsker ved NUPI. Han spesialiserer seg på sosialteori, internasjonale relasjoner i et historisk perspektiv, diplomati, russisk og norsk utenrikspolitikk.
Mer informasjon om forfatteren

Sigvald Tomin Hauge

Sigvald Hauge er underdirektør i Utenriksdepartementet hvor han for tiden arbeider med utviklingspolitikk. Hauge er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo og har over 20 års fartstid som diplomat ute og hjemme, bl.a. i Elfenbenskysten, London og København.
Mer informasjon om forfatteren